utorok 27. decembra 2011

Súťaž v Morserunner-ovi


Návrh podmienok súťaže
!!! VYHODNOTENIE NÁJDETE TU !!!



Ahojte všetci!



Vzhľadom na posledné debaty v rádioklube Manín sme sa rozhodli uskutočniť súťaž v Morserunneri. Tu je prvý návrh podmienok:

1. Na súťaž bude použitý program Morserunner (ľubovoľná verzia).

2. Súťažiť (pretekať) sa bude doma alebo hockde na ktoromkoľvek PC.

3. Pretek bude trvať 15 minút - ostatné podmienky podľa kategórií.

4. Po ukončení preteku bude potrebné urobiť PrintScreen a zaslať ho na môj e-mail: om4aty (zav) gmail.com a do predmetu treba napísať: morse. V texte e-mailu by každý dotyčný mohol zapísať ešte aj kategóriu, do ktorej chce byť zapojený, ale to stačí urobiť len 1. krát, keď odosiela výsledok, potom už netreba.

5. Súťaž bude prebiehať každý týždeň a zaslať PrintScreen bude potrebné vždy do konca nedele.

6. Bodovať sa bude tak, že ten, čo bude mať najviac spojení resp. bodov za spojenia bude mať taký počet bodov, koľko súťažiacich sa v daný týždeň zapojí, tzn. ak sa zapoja 5 súťažiaci, 1. bude mať 5 bodov a každý ďalší o bod menej. Ak sa zapojí len jeden, dostane iba 1 bod.

7. Okrem toho, že budú informatívne týždenné vyhodnotenia, budú aj mesačné vyhodnotenia(súčet bodov za daný mesiac), ktoré budú určovať víťaza mesiaca a potom celkové za celý rok(súčet bodov za daný rok).

8. Bol návrh aj na nejaké symbolické ale zaujímavé ceny, aby bola aká taká motivácia.

9. Kategórie:
  1. kategória: N je určená pre nekoncesionárov alebo pre tých, čo sú v telegrafii ešte dosť slabí na to, aby sa mohli zapojiť do vyššej kategórie. Podmienky pre kategóriu N sú následovné: a) v nastaveniach Band conditions nesmie byť zaškrtnuté nič, tzn. žiadne rušenie a podobne b) nastavenie v poli Activity môže byť max. 2 (demotivácia pre tých, čo sú už celkom zdatný aby nezostávali v kategórii N, ale aby prešli do kategórie E).
  2. kategória: E je určená pre hockoho, tzn. že sa sem môže zapojiť hockto, kto spĺňa podmienky. Podmienky pre kategóriu E sú následovné: a) je potrebné v Band conditions mať zaškrtnuté všetky políčka (QRN, QRM, QSB, Flutter, LID´s), b) v poli Activity je potrebné mať nastavenie minimálne 3
10. Ešte aby som upresnil, v prípade, že koniec a začiatok mesiaca výjde na stred týždňa, uzávierka do nedele (posledný deň, kedy treba za daný týždeň poslať log) bude platiť pre ten mesiac, v ktorom sa táto nedeľa nachádza. Ak teda mesiac končí napr. v piatok, poslané logy a ich výsledky sa budú rátať už do ďalšieho mesiaca.
11. Neskôr bude možné pozerať screeny jednotlivých účastníkov.


Súťaž je určená komukoľvek, kto sa bude chcieť zapojiť. Cieľom je podpora výuky morzeovej abecedy. Budem rád, ak napíšete sem do fóra rôzne doplňujúce či pozmeňujúce návrhy prípadne súhlasy. Teším sa na Vaše reakcie,

73! de Roman om4wy (om4aty before)


!!! VYHODNOTENIE NÁJDETE TU !!!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.