streda 27. apríla 2016

SOTA počas Jilemnického 25-ky

24. apríl 2016. Dátum 40. ročníka turistickej akcie Jilemnického 25-ky, turistického pochodu. Keďže išlo o okrúhle výročie, bolo možné trasu skrášliť o horskú prémiu, alias výstup na Veľký Manín s nadmorskou výškou 890,6 m.n.m. Veľký Manín je zároveň zaradený do aktivity SOTA s referenčným číslom OM/TN-018 a 2 bodmi za aktiváciu.


Vyrazil som zo štartu v Považskej Teplej cca. 9:10. Jemne mrholilo a bolo chladno cca. 4°C na štarte. Po krátkej trase cez obec začalo stúpanie po turistických chodníkoch. Z oficiálnej trasy medzi Štartom a kontrolným stanovišťom K1 pod Veľkým Manínom vítali dvaja organizátori a usmerňovali tých, ktorý chcú ísť na horskú prémiu cez Veľký Manín. Pre mňa jasná voľba, najmä kvôli SOTE. Cesta na vrchol nebola náročná. Od polovice stúpania sa začal objavovať sneh. Po výstupe na zadnú časť Manína som sa zvítal s Vladom OM3BY, ktorý mi tiež potvrdil pečiatkou horskú prémiu. Odtiaľ sme išli spolu na vrchol Veľkého Manína. Tam som rozbalil rig FT-10R (2 m TCVR) + 1/4 vlnová anténa a 1/4 vlnová protiváha. Najskôr test na 145,450 MHz a potom riadna aktivácia (OM4CY, OM4GM, OM4AQ, OM3YAD, OM6SZ, OM4TN/P, OM4BM, OM6DC, OM3CLS). Všetkým staniciam vďaka za spojenia. Keďže hore mrzlo, tak po cca. 20 min. vysielania som to zabalil. Prstami som už nevládal stláčať PPT.

Po úspešnej SOTA aktivácií som pokračoval v túre na kontrolné stanovište K1. Tam som sa rozhodol, že si zvolím kratšiu trasu a pôjdem rovno na K3. K2 som vynechal (Jozef prepáč), všade plno blata, čo veľmi komplikovalo chôdzu. Na K3 stretnutie s Lukášom OM4CY pri káve a čaji a potom rovno do cieľa, kde sme podebatili s Mirom OM4GM.

Aj napriek nepriaznivému počasiu a náročným podmienkam bola akcia skvelá. Nádherná scenéria. Naposledy som bol na tejto akcii ako turista pred viac ako 15 rokmi. Aj som zabudol, aký je Veľký Manín nádherný z druhej strany. Viac už na foto.

73! OM4WY Roman












Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.