utorok 24. mája 2016

SOTA Makyta vs. homo debilis

V nedeľu 22. 5. 2016 bolo veľmi pekné počasie. Keďže som si povedal, že aspoň raz za mesiac by som mohol niekde vybehnúť na SOTU, padla voľba na Makytu pri Púchove. Tento vrchol mám rád a to hneď z dvoch dôvodov: ide o dvojitú aktiváciu (česká aktivácia OK/ZL-004 a slovenská OM/TN-012) a nemusím brať stoličku na sedenie, keďže sa tu nachádza posedenie aj s prístreškom.

Výstup z Makytky, kde som odparkoval auto, na vrchol zabral cca. 35 minút. Keď som sa dostal hore, zostal som zhrozený, čo dokážu napáchať už spomínaní homo debilis. Dá sa snáď krútiť len hlavou nad tým, ako dokážu niektorí (homo debilis) zničiť to, čo iní s veľkou námahou vytvorili. Pre lepšie pochopenie pridávam fotky na konci článku. Inými slovami, miesto perfektného posedenia bolo hrbenie sa na lavičke.

Aktiváciu som odbehol úspešne. Najskôr českú s 15 spojeniami na 20 a 40 m pásmach a potom slovenskú na rovnakých pásmach so 14 spojeniami. Najviac ma potešilo spojenie so 4X1ZZ na 20 m.

Po úspešnej aktivácii cesta naspäť cca. 25 minút - dolu kopcom to ide rýchlejšie ;) a potom rýchlo domov. Cestou mi ešte zavolal Michal OM4AA s ponukou prehliadky novopostavenej chaty. Michal, spravili ste to veľmi pekne a veľmi dobre. Ďakujem za príjemnú zastávku.

73! om4wy Roman





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.