sobota 28. apríla 2012

Jilemníckeho dvadsaťpäťka.

V nedeľu 22.4.2012 organizoval turistický zväz z Považskej Teplej 36. ročník turistickej akcie Jilemníckeho jarná dvadsťpäťka. Náš rádioklub po dvanástykrát zabezpečoval počas celého priebehu akcie spojenie.


Každý rok organizátor vytýči inú trasu. Tento rok sa išlo okolo Veľkého Manína a prekrásnym úsekom cez Kostoleckú a Manínsku tiesňavu, čo je taký náš miestny Grand Canyon. Na každom z troch kontrolnych bodov a na štarte sa nachádzali organizátori, ktorí potvrdzovali pečiatkou účasť. Našou úlohou bolo zbierať informácie a odovzdávať ich organizátorom. V tomto teréne, kde nie je pokrytie mobilným signálom je to jediná možnosť. Rádiová sieť bola organizovaná v pásme 2m a počas akcie bolo nadviazaných aj množstvo spojení s rádioamatérmi z okolia. Našťastie tento rok sme nemuseli riešiť žiaden vážnejší problém. Akcie sa za dobrého počasia zúčastnilo asi 3400 registrovaných účastníkov a 6 rádioamatérov.





 

Jeden z kontrolnych bodov pri Jilemníckeho škole v Kostolci.








V aute sedí Rudko, OM4TQ ktorý zabezpečoval spojenie pri Jilemníckeho škole.






Pozývame všetkých rádioamatérov na návštevu tohto prekrásneho kúta Slovenska. GPS súradnice sú približne 49°08 a 18°30. V lokalite a blízkom okolí sa nachádza niekoľko SOTA vrcholov. Ďalšie sú v susediacich Súľovských skalách, Strážovských vrchoch, alebo na druhej strane rieky Váh v Javorníkoch.

Akciu organizoval Klub Slovenských turistov Manín v Považskej Teplej spolu s Mestom Považská Bystrica. Chceme sa aj týmto spôsobom poďakovať organizátorom za peknú akciu a zároveň za podporu, hlavne Mestu Považská Bystrica, ktorú nám venovala formou dotácie na činnosť. Vďaka tejto podpore sa môžeme venovať svojmu koníčku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.