pondelok 10. októbra 2022

UHF Contest 2022

Cieľom účasti v závode bolo vyskúšať nové zariadenia a nadviazať prvé spojenia v pásme 5,7 GHz.

Počasie bolo počas celého týždňa upršané a nezlepšilo sa ani cez víkend. Popŕchalo a hrebeň bol v oblakoch. Aj tak sa tím v zložení Vlado OM3BY, Vlado OM3CLS, Rasťo OM3BH a Mojo OM6MW s odhodlaním vydal do nečasu na kontestové stanovisko.

V sobotu sa do začiatku závodu podarilo namontovať ožarovače do paraboly, ktorú vyrobil Vlado a uviesť do prevádzky zariadenia na 2,3 GHz, 3,4 GHz, 5,7 GHz a 24 GHz. Pásmo 10 GHz sme neobsadili, lebo ožarovač zostal doma. Rasťo OM3BH priniesol novú IC-9700 a potrebnú meraciu techniku. 

Vozík na vyťahovanie antén na stožiar, ktorý týždeň pred závodom namontoval tím pod vedením Jozefa OM4AQ fungoval bez problémov a značne uľahčil montáž antén.

Hneď na začiatku závodu Rasťo OM3BH urobil historicky prvé spojenie v pásme 5,7 GHz a postupne pribúdali aj spojenia na ostatných pásmach. 

Celú noc s prestávkami pršalo a fúkal vietor. Ráno sme najprv chceli pokračovať v závode, ale potom sme usúdili, že v takomto počasí to nemá význam. V priebehu doobedia sme všetko demontovali a vyrazili domov. Cestou sa počasie mierne zlepšilo a dokonca v údolí Váhu bolo bezvetrie a o poznanie vyššia teplota.

Výsledok:

pásmo    spojenia  body
2,3 GHz  8         1767
3,4 GHz  6         1035
5,7 GHz  3          220
24 GHz   1           52

 

 












Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.