pondelok 31. júla 2023

RSGB IOTA Contest 2023

Myšlienka odbehnúť nejaký krátkovlnný závod v rekreačnom tempe z nášho vkv stanoviska vznikla niekedy v období pred Poľným dňom. Pôvodný plán bol zúčastniť sa IARU Contestu, ale ukázalo sa, že časovo to nie každému vyhovuje. A tak sa plán presunul na IOTA Contest.

Účasť v závode bola spojená s prípravou inštalácie majáku na 2 m a 70 cm. V sobotu doobeda Jozef OM4AQ, Vlado OM3CLS a Rasťo OM3BH pracovali na majáku a údržbe pracoviska. Súťažný tím sa zišiel v zložení Roman OM4KW, Vlado OM3BY a Mojo OM6MW.  

Závod nemá kategóriu viac operátorov jeden vysielač a tak sme sa dohodli, že ho pobeží Roman, ktorý dodal aj vysielacie zariadenie pozostávajúce z transceivera IC7610 a koncového stupňa OM4001HF. Postavili sme 2 el trapovanú smerovku na horné pásma a dipól na 3,5 a 7 MHz. Výkon koncového stupňa sme nevyužívali naplno, jednak nám to nedovolí prípojka, ale len na 600 W až 1 kW a aj to nie počas celého závodu, lebo sa prejavili problémy s vyladením antén.

Počasie bolo znesiteľné, aj keď na obdobie, ktoré je v našich končinách vrcholom leta pomerne chladné. V sobotu bolo zatiahnuté a mierne spŕchlo. Pršalo opäť až pri odchode domov. Medzitým bolo stále zamračené a paradoxne v noci bolo teplo.

Na konci závodu mal Roman 825 spojení a 750 tisíc bodov.

S priebehom závodu sme spokojní a v budúcnosti určite ešte odbehneme podobný závod, ktorý má aj kategóriu viac operátorov.













Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.