štvrtok 9. júla 2020

Poľný deň 2020

O nestálom počasí na začiatku tohoto leta sa meteorológovia vyjadrujú, že je ako na hojdačke, no predpoveď sľubovala slnečný a teplý víkend. Účasť prisľúbil dostatočný počet operátorov a tak nám nič nebránilo vyraziť na naše kontestové stanovisko.

Po príchode na miesto činu sa objavila prekážka v podobe rozmočenej poľnej cesty zo sedla k stanovisku, s čím mali automobily typu Fabia problém, ale podarilo sa to prekonať.

Pri stavbe antén a zapájaní jednotlivých pracovísk sa nevyskytli vážnejšie ťažkosti. No v úvode závodu sa zistilo, že prijímací vstup transvertora na 23 cm je mierne nahluchlý.

Zvyšok závodu prebiehal v pohode, výsledok zhruba zodpovedá technickému vybaveniu, polohe kóty a podmienkam aj keď operátori z mikrovlnových pracovísk prehlásili, že to nechodí a zbalili dve hodiny pred koncom. V súčasnosti prebieha analýza výsledkov.

Závodu sa zúčastnili: Jozef OM4AQ, Vlado OM3BY, Vlado OM3CLS, Rasťo OM3BH, Rado OM6KW a Mojo OM6MW s xyl Majkou. V sobotu sa cestou zo SOTY na chvíľu zastavil Roman OM4WY.

Výsledok:
2 m - 154 spojení
70 cm - 105 spojení
23 cm - 22 spojení
13 cm
3 cm

Počasie sa vydarilo



Stavba antén pre 2 m a 70 cm



Pracovisko pre 2 m a 70 cm


Mapa spojení 2 m



Mapa spojení 70 cm



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.