nedeľa 2. augusta 2020

Éter bez hraníc 2020


V sobotu 30.5.2020 sme dorazili s vyše hodinovým predstihom pred EBH na miesto činu- kontestové stanovisko OM3RRC pri V. Javorniku vo štvorci JN99EH. 

Od obeda pršalo a pršalo a ešte pršalo .....chuť za dažďa stavať požičané HB bolo za 2body z 10......hmmmmm....... postavíme iba "Skyperovku" (home-made dratovu anténu), druhú vysielačku určenú k HB-čku sme pripojili na "polku" od nášho papagája, ktorý je nainštalovaný na stanovisku.
Odbila  18-ta EBH hodina a začalo sa súťažiť. Spojenia ako tak pribúdali. Chtivý  spojení prízemných sme DXy ignorovali,  aj keď niektorí "hrali" za 5, ako keby boli o kopec vedľa. Keď pásmo utíchlo, začalo sa lovenie vzdialených súťažných staníc, darilo sa celkom fajn ale cez 300-ku  to nešlo ani  "ň".
Dve antény sa nám osvedčili, keď sme nevysielali, tak sme obaja mohli hľadať stanice, ktoré ešte v denníku nemáme. "Veľká anténa" (na 15m stožiari) nám chodila lepšie o 1/2 až 1S, teda  pokiaľ nefúkal vietor. Ked "zadulo" sa nam Esá aj na príjem stratili. Vybehol som von, reku či ešte je na stožiari, ale Skyperovka bola viac vodorovne ako zvislo, ale  vrch papagaj-polky (5m nad  zemou, čiastočne ešte medzi stromami) bol do boku možno 45 stupňov a tak sme sa naučili, že za vetra je to treba skúsiť aj na polku a aj to sem tam pomohlo...............Aaaaaaaaaa veru ,by sa nám aj to HB-čko v noci zišlo, niekoľko staníc ostalo v denníku "rozpísaných" bez času........tak mi treba, keď sa mi nechcelo moknúť  :-) .   Ja som začal o 7h  baliť "skyperovku" , Tobo ostal na bojovom poli a podľa denníka to o pol 8 tiež vzdal. 
Celkovo sa nám podarilo 127 platných spojení, ktoré nás dostali na 6. miesto v rámci Slovenska,. Bližšie info na stránke organizátora: https://www.scbr.sk/scbr/eter-bez-hranic-2020-oficialne-vysledky-slovenskej-casti/#more-10472 .. Bodovo sme sa polepšili....je to OK.
Čo  ma najviac potešilo je,  že som sa po roku pozdravil (-pokecal)  s ľudmi na CB pásme, na ktorých s domaceho QTH "nedočiahnem".......a aj o tom CBčko je.
Kedže počasie bolo aké bolo, tak sme fotenie odkladali až sme nič neodfotili :-)

Exp. Kysuca   Jano(OM6ANO) + Tobo(OM6AST)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.