sobota 16. septembra 2023

IARU VHF Contest 2023

Z rokov minulých je závod známy ako Deň rekordov. Mikrovlnný tím mal prázdniny a tak sme závod odbehli v zložení Rado OM6KW a Mojo OM6MW.

Týždeň pred závodom sa severným Slovenskom prehnal silný vietor čo spôsobilo, že na príjazdovej ceste bolo množstvo popadaných konárov a dokonca sme museli z cesty odstrániť jeden spadnutý strom. Ďalší mohutný smrek bol spadnutý kúsok za naším stanovišťom priamo na turistickej trase.

Na miesto sme dorazili s dostatočným predstihom, stavba antény a zapojenie zariadení prebehlo bez problémov, aj keď všetko trvalo dlhšie ako keď sme v plnej zostave.  Počasie nám prialo, v sobotu síce bola obloha zatiahnutá, ale nepršalo a v noci bolo pomerne teplo.

Závod sme začali načas, podmienky boli dobré a tak spojenia odsýpali. Anténu sme mali vo výške asi 15 m čo je značný rozdiel oproti Poľnému dňu, keď bola len na 5 m stožiariku. Dovolávali sme sa na Talianov, vzdialené nemecké stanice a tiež na Balkán. V dnešnej dobe sa veľká časť závodu odohráva nielen na pásme, ale aj na čete v kyberpriestore. Doba samotného volania výzvy a prelaďovania pásma je už za nami, uvidíme kam nás zavedú moderné technológie. Cieľ 400 spojení sme nedosiahli, ale v rámci možností sme s výsledkom spokojní. Závod sme dokončili s výsledkom 387 spojení a 112 000 bodov.












Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.